“When art becomes passion”

URIELATATTOO
Trpinčeva ulica 71
1000 Ljubljana
Slovenija

TELEFON: 00386 51 801 803
E-mail: uriela.tattoo@gmail.com

NAVODILO ZA NEGO TATTOO-jev

Tattoo naj ostane povit 2 uri

Ko je tattoo končan vam bo vaš tetovator sčistil področje tetoviranja, vas namazal s protibakterijsko peno in tattoo pokril s zaščitno folijo. Folijo se ne odstranjuje, saj je namenjena vaši zaščiti pred bakterijami, ki lahko prodrejo v vašo poškodovano kožo. Tattoo mora biti zaščiten s folijo maksimalno 2 uri, predno se ga odstrani. Zaščitno folijo uporabljajte tudi zvečer pred spanjem prvih par dni, da preprečite drgnenje tattooja ob posteljnino med spanjem in njegovo vnetje.

Previdno odstranite folijo

Ko odstranite folijo si umijete področje tetovaže z mlačno vodo. Večina tetovatorjev priporoča mlačno vodo s tekočim protibakterijskim ali nevtralnim milom. Z rokami nežno sperite področje teroviranja in odstranite sledove krvi ali črnila.  Na takšen način boste preprečili, da bi se koža vnela. Ne uporabljajte krpic, gobic ali brisač, saj lahko vsebujejo bakterije, ki prodrejo v kožo in povzročijo vnetje kože. Ne usmerite vodo direktno v tattoo, saj je curek vode lahko premočan in povzroči poškodbo. Umijte področje z vodo indirektno. V kolikor je vaše področje tetoviranja večje je najlažji način uporaba tuša.

Osušite tattoo s suho nežno krpo

Ko ste temeljito umili tattoo, le tega obrišite s suho in nežno papirno brisačo. Tattooja ne drgnite, ker lahko povzročite razdraženje kože. Ko je koža osušena, pustite tattoo odkrit  20 minut do 1 ure. To bo omogočilo, da koža diha in da vsa odvečna vlaga izhlapi. Postopek ponavljajte ob vsakem umivanju tattooja.

Nanesite mazilo na kožo

Na kožo nanesite mazilo, ki deluje protibakterijsko in protivnetno. Ko je tattoo čisto osušen in se začne koža rahlo krčiti, nanesite tanko plast mazila. Mazilo mažite po tattooju nežno, dokler se le ta ne absorbira v kožo. Z isto terapijo nadaljujete po vsakem umivanju tattooja, vsaj dvakrat na dan od 3 do 5 dni, ko se začne koža, oziroma tattoo lupiti, na zelo podoben način, kot se lupi koža, ki je opečena od sonca. Ko se to zgodi, lahko preidete na normalno kremo ali losijon. Ne uporabljajte mazil na osnovi nafte ali njenih derivatov, kot je Vazelin, saj zapira pore in povzroča akne in hraste, ki povzročijo da barva preide izpod kože na površje, kar povzroči prezgodnje bledenje tattooja, še predno je le ta zaceljen. Tattoo redno umivajte minimalno dvakrat dnevno in negujte na isti način z običajno kremo ali losijonom, dokler se popolnoma ne zaceli, kar lahko traja 3-6 tednov, odvisno od mesta in velikosti tetovaže.