“When art becomes passion”

URIELATATTOO
Trpinčeva ulica 71
1000 Ljubljana
Slovenija

TELEFON: 00386 51 801 803
E-mail: uriela.tattoo@gmail.com

IZOGIBAJTE SE

Srbenje in mozolji

Ne praskajte in ne drgnite tattooja. Ko se tattoo celi, začne zelo srbeti in pojavljajo se mozolji. To je normalno, zato pustite mozoljem, da se sami posušijo in odpadejo po naravni poti. Ne praskajte jih ali ne skušajte jih ročno odstraniti. To lahko povzroči, da prehitro odpadejo in pustijo v koži brazgotino ali prazna »nebarvna« mesta .
Z nohti lahko povzročite tudi, da pride do vnetja, v kolikor le ti niso čisti in razkuženi. Roke si vedno umijte in ne dovolite, da se kdo dotika vašega tattooja, medtem ko se le ta celi.

Izogibajte se kopanju in namakanju tetovaže

Dokler vaš tattoo ni dokončno zaceljen, se izogibajte kopanju v bazenu, morju ali lastni kadi. Razlogi zato so, da  prevelika izpostavljenost tattooja v vodi povzroča, da se izloča črnilo in s tem se poškoduje tattoo. Poleg tega je voda lahko gojišče bakterij, ki povzročijo vnetje vaše tetovaže.

Ne izpostavljajte tattooja soncu

Ne izpostavljajte tattooja direktnemu soncu. Sonce je največji sovražnik novih tetovaž. Sončni žarki povzročajo, da koža porjavi in tattoo zbledi. Zaradi tega ne izpostavljajte tetovaže soncu 3-4 tedne, dokler ni postopek celjenja končan. Kljub temu boste morali vaš tattoo vedno zaščititi pred soncem s faktorjem minimun 30, da bo vaša tetovaža še dolgo časa lepa in da bodo vaše barve obstojne in tetovaža ne bo zbledela

Izogibajte se tesnim oblačilom

Na začetku ne nosite tesnih oblačil, saj ko se tattoo celi, izloča plazmo in delčke črnila, kar lahko povzroči, da se koža in oblačilo sprimeta skupaj in posledica tega je boleča odstranitev oblačila in poškodovanje svežih mozoljev ali povrhnjice. Če se sprimeta, ne vlecite oblačila, zmočite kožo to pa bo povzročilo, da se bo oblačilo odlepilo od kože. Pretesna oblačila poleg tega onemogočajo svežemu zraku, da bi prišel do tetovaže in jo zacelil. Zrak je namreč ključen za celjenje tattooja. Ko se tattoo celi, nosite čista in ohlapna oblačila podnevi in ponoči.

Izogibajte se telovadbi

Izogibajte se telovadbi, saj podaljšuje čas celjenja. Gibanje povzroča raztezanje kože in njeno draženje, kar lahko povzroči, da se bo tattoo celil veliko dlje kot ponavadi. Zaradi sledečih razlogov je telovadba odsvetovana po novem tattooju vsaj nekaj dni. Poleg tega telovadba povzroča znojenje, ki lahko kožo razdraži in povzroči vnetje tattooja.